onsdag den 20. april 2011

Udgivelser i April fra Hovedland

Når din mad gør dig syg
Om uforklarlige symptomer og hvordan de kan undgås
Af Jonna Deibjerg

Mange mennesker lider af forskellige symptomer, der synes ubestemmelige. Når de går til læge får de ofte at vide, at der ikke er noget galt. Alligevel fortsætter utilpashederne. Nogle har måske haft det sådan hele livet. Disse mennesker reagerer måske på forskellige former for mad.

Der skelnes mellem allergi og intolerance. Allergier kan som regel påvises ved hjælp af blodprøver. Problemet opstår, når der ikke kan påvises en allergi, og det derfor kan være svært at blive taget seriøst i sundhedssystemet. Flere end man tror har en intolerance og det er ofte fødevarer som mælk, gluten og æg, der i de fleste tilfælde er årsagen.


Bogen rummer selvstændige afsnit om, hvorledes allergier og intolerance giver sig udslag hos børn, og den rummer tillige en anvendelig opskriftsdel med retter, der ikke indeholder gluten, mælk og æg.
De seneste år har Jonna Deibjerg været rådgiver i et forskningsprojekt, hvor 72 børn med autisme-diagnose skulle afprøve en gluten/mælkefri kost. Resultatet har været længe undervejs, men nu er det offentliggjort, og det viser sig, at mere end halvdelen af børnene fik det markant bedre efter kostændringerne. Mirakuløst?

Læs mere på www.hovedland.dk

190 sider, 229 kr.

Udkommer den 20. april


Bamse
Flemming BAMSE Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak

I sommeren og efteråret 2010 så Flemming Bamse Jørgensen og Poul Blak en del til hinanden. De var venner gennem et langt liv og havde besluttet i fællesskab at lave bogen; Flemming BAMSE Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak.


Biografien om Bamse rummer en livshistorie og tegner et portræt af en bredt favnende, folkelig kunstner, der livet igennem kæmpede for det, han så som sin livsopgave: At sprede kærlighed, sang og glæde til alle, der havde lyst til at lytte og være med. Det var ikke let, selvom det ofte så sådan ud.

I bogen lykkes det Poul Blak at komme helt ind bagved og forstå, hvordan musikken og sangene satte Bamse i en tilsyneladende usynlig forbindelse med det fællesskab, der tog ham til hjertet.

Læs mere på www.hovedland.dk

280 sider, 249 kr.
Udkommer den 20. april


Længere ud på landet
Af Anita Lillevang

"Gedigent underholdende og genuint velskrevet" skrev Bo Tao Michaelis om den ene af Lillevangs to foregående bøger om freelanceren Carla.

Nu er Carla tilbage og sammen med sin kæreste, landbetjenten Lars Emil, er hun flyttet ud til det gode liv på landet. Der er imidlertid slanger i paradiset, mange slanger. Måske har naboen forgrebet sig på en lille pige, for en dag finder de ham hængt i laden. Selvmord? Dyreaktivister slipper mink ud, gymnasiepigen Mille kommer i uføre, og Carlas søn, Thomas, gider ikke bo blandt jyske bonderøve.

En udkantskrimi af den absolut bedste slags.



Anita Lillevang, f. 1959, er journalist og har skrevet for Aarhus Stiftstidende og Landsdistrikternes Landsråd. I dag er hun freelance og holder fordrag, hovedsageligt om land/by problemstillinger.

Tidligere udgivelser er Trappen og tågen og Vreden og varmen.

Læs mere på www.hovedland.dk

280 sider, 229 kr.

Udkommer 8. april

Korttegneren og pressefotografen
Dramatiske beretninger om modstandskamp 1943-45
Af Agnar Larsen og Peter Nørskov

Det er tidligt på året 1945. I en lejlighed på tredje sal i Århus sidder en ung mand, Ib Hansen, med en gruppe ligesindede og fabrikerer bomber. Det er flere gange lykkedes dem at afspore tyske tog. I værelset, lige over sabotørerne, bor Agnar Larsen, som alene eller med andre bl.a. har gennemført aktioner ved Tirstrup Lufthavn og på Århus Havn.


Agnar Larsen og Ib Hansen har aldrig kendt hinanden. Begge er de født i Viborg i 1923 og begge var ansat på Århus Stiftstidende som henholdsvis kort- og reklametegner og som pressefotograf. Mens Agnar var enspænder af natur, var og er Ib Hansen den udadvendte.
Bogen om korttegneren og pressefotografen giver læseren et stærkt og dokumentarisk velfortalt billede af Danmark under besættelsens sidste år. Illustrationerne er af usædvanlig karakter. Den ene halvdel stammer fra Ib Hansens enorme fotoarkiv og den anden består af Agnar Larsens tegninger af de dramatiske scener og situationer, han var vidne til.

Agnar Larsens del af bogen er selvskrevet, mens Peter Nørskov har nedskrevet Ib Hansens erindringer, og desuden redigeret, uddybet og komponeret bogen.

171 sider, 249 kr.
Udkommer 6. april


Ingen kommentarer:

Send en kommentar